Stal het Vossehol


Hester

Wie ben ik?

Sinds jaar en dag ben ik in de weer met paarden. De omgang met paarden fascineert mij. Paardrijden en omgaan met paarden gaat helaas vaak niet altijd eenvoudig. Omdat ik hierin blijf leren, vind ik het erg leuk om hierin mijn kennis te delen met anderen. Mijn jarenlange achtergrond van lesgever in horsemanship en hoeven bekappen heeft me gevormd tot wie ik ben. Ik ben het baasje van diverse paarden. Daarmee rijd ik dressuur, freestyle, ik richt ze recht, we gaan op buitenritten, trektochten en met de kleintjes men ik. Ook ben ik gek op kruiden. Ik ben van bouwjaar 1971. Het contact met zowel de dieren als de mensen is heerlijk.

Mijn weg

Net als velen heb ik enorm lopen zoeken naar een goede manier van paarden houden. Omdat ik me niet kon vinden in de traditionele manier van stallen, heb ik vrijwel direct gekozen voor doe-het-zelf beheer. Dit was soms zwaar, en soms hilarisch. Wat ik toen deed, zou ik wellicht nu niet meer doen. Wat ik toen voerde, geef ik nu zeker niet meer. Helaas hield ik mijn ponies hier ook niet helemaal heel mee. Andor kreeg heel erg rare aanvallen. Het advies was om hem in te slapen. Vele alternatieve middeltjes  gingen erin. Hij bleek de ziekte van Lyme te hebben. Dat was een verschrikkelijke tijd en door mijn stress zag ik mijn andere pony ook steeds depressiever worden. Ik kreeg het door en deed mijn best mijn emoties onder controle te houden en het ging beter.  We verhuisden naar een eigen boerderij en dat was voor iedereen superfijn.

Na de lyme, wat een chronisch aandachtspunt blijft, kwam insulineresistentie om de hoek kijken bij ons. En een half jaar geleden een zenuwbeschadiging, hé, dat herkennen we deels van de Lyme. Ook de laatste zenuwbeschadiging was zodanig slecht qua prognose, dat de dierenartsen adviseerden om ook dit paard in te laten slapen.

Deze ellende heeft mij steeds dichter bij de kruiden gebracht. Als reguliere artsen het niet kunnen oplossen voor mij, dan moet ik het zelf doen. Ik ben een door de wol geverfde ervaringsdeskundige geworden. Vaak vragen mensen me een kruid voor een kwaal. Soms werkt dat, maar meestal moet je kijken naar waar de oorzaak vandaag komt.

inspirators

En omdat je wellicht toch iets van me wil weten, geef ik hierbij aan bij wie ik, onder andere, in de leer ben geweest.

 • De paarden als grote leermeester
 • Freestyle academie
 • Margreet Bouwmeester, Centered Riding
 • Wim Vonck, die mij jarenlang  klassieke rijkunst onderwees
 • Hoefbekappen Barneveld, regulier
 • Clinics met Jamie Jackson, David Landreville, Bjorn Rheebergen, Fernand van Geene en Heleen Davies mbt hoefonderhoud
 •  Monique van Riel, fytotherapeut
 • Nathascha Bos en Janneke Koekkoek van de Blauwe Hengst
 • Overige docenten van de Silverlinde op het gebied van communicatie, aromatherapie en acupressuur
 • Zonnevlecht academie leerde me de bioresonantieapparatuur te bedienen
 • Monic Wagendorp voor systemisch werken
 • Marlies Garvelink die me leerde hoe ik acupressuur kan toepassen
 • Hanneke van der Geer, mijn tante, voor het biologisch-dynamisch tuinieren en uiteraard
 • Mijn moeder,  die niet meer leeft, maar op mijn 1e verjaardag die ik me kan herinneren, citroengeraniums ging stekken met mijn feestje. Volkomen uit de tijd, maar enorm vormend voor wie ik nu ben
 • Mijn man die me altijd steunt

© Polderheks

Delen