Kruidenworkshops
Agenda

juli

  • 21 juli en 18 augustus
  • kruiden ehbo 2 daagse

     .

Laat je volledig onderdompelen onder de kruiden.In 2 dagen neem ik je mee door de belangrijkste kruiden die in de wei groeien. Eenvoudige kruiden, die niet uit China komen.

We bespreken hoe we ze veilig kunnen inzetten, hoe je ze oogst en verwerkt.

We bekijken de kruiden speciaal voor de huid, kruiden voor stofwisselingsziekten als PPID, EMS, en we kijken ook nog een keer naar luchtwegkruiden.

Verder bespreken we hoe te handelen bij het eten van giftige stoffen.

Op de 1e dag maken we kruidenolien en een tinctuur. Deze verzorg je thuis waarvoor je instructies krijgt.

De 2e dag verwerken we deze producten en ga je naar huis met een wondzalf, wondspray, spierolie en weerstandsdruppels en een bak aan kennis en ervaringen.De kosten zijn 240 euro

Koffie/thee/lekkers en soep/ salade/brood of hartige taart is inbegrepen. Producten geoogst van het land, soms een tikkeltje verrassend, maar altijd eerlijk voedsel.

21 juli van 10 tot 16 uur.

18 aug. van 10 tot 16 uur

Aanmelden hester@Polderheks.nl

  • 5 augustus
  • Cosmeticaworkshop

We maken: shampoobar, solid deodorant en ultrafijne creme.

Na jarenlang haarzepen gemaakt te hebben, ben ik al een paar jaar over op shampoobars.

Heerlijk zacht, vrij van SLS, maar geen zeeplaagje of stroefheid in je haar. Het is fijn dat je haar er niet aan hoeft te wennen; geen gedoe met appelazijn mee onder de douche.

Het is een makkelijke manier, zonder loog!, om een haarproduct afgestemd op jouw haar, zelf te maken.

We werken met een kast vol hydrolaten, en allerlei kruiden die optioneel toegevoegd kunnen worden.Ook ben ik heel enthousiast over mijn solid deodorant. Ik werk niet met baking soda! Wel met eerlijke klei, en bijenwas.En wie kan er nu niet zonder creme. Een creme waarvan je de ingredienten kent, die zo zacht en helend zijn voor je huid.Heb jij zin in een middag in mijn gezellige atelier, of bij mooi weer onder de veranda tussen de paarden, vol met kruiden en hydrolaten die echt iets toevoegen aan jouw haar?Na deze middag ben je echt in staat om je eigen shampoo bar, creme en solid deodorant te maken.Jouw bijdrage is 79 euro inclusief materiaal en thee/koffie/lekkers.

Als je mee wilt doen, stuur me dan een mailtje op hester@Polderheks.nl

Datum: 19 juli (VOL!) OF 5 augustus van 12 tot 16 uur

  • 19 augustus 
  • zomereczeem workshop.

Word jouw paard gek van de jeuk, is er soms een hoestje, of droge huid? Dan is deze workshop wat voor jou.Welke kruiden passen in dieet waarin t paard jeuk heeft? Hoe herken je deze? We gaan ze beleven met alle zintuigen.Welke kruiden ondersteunen bij de jeuk?

Hoe maak je jeukstillende zalf?We maken er een leerzame dag van, propvol kruiden en kruidige informatie.Indien mogelijk werken we buiten, tussen de kruiden en de paarden.Ik zal zorgen voor thee/koffie/lekkers en een kruidige aanvulling op je lunch, wellicht een salade van eigen erf. Je lunch neem je zelf mee. Je gaat naar huis met een reader en zalf. Jouw investering is 109 euro.

aanmelden: hester@Polderheks.nl